Kategorier
nyheder

Medarbejdere ønsker natur på arbejdspladsen

“Ny undersøgelse identificerer, hvilke fem naturelementer de europæiske ansattes ønsker i deres erhvervslokaler”. Det skriver Sir Cary Cooper, der står bag undersøgelsen, på Human Spaces hjemmeside.

Erhvervslokaler med sollys er højest på ønskesedlen

I forbindelse med undersøgelsen er ikke mindre end 3.600 europæiske kontoransatte blevet bedt om at definere deres fem højeste ønsker til, hvilke naturelementer de helst så repræsenteret i deres erhvervslokaler. Svaret på dette spørgsmål var helt enkel: de ansattes ønske nummer et var mere sollys i deres erhvervslokaler. Ikke mindre end 42% af de adspurgte havde sollys som deres første prioritet. Dette er på sin vis ikke et overraskende svar. Sollys er ekstremt vigtigt for menneskers velbefindende, både fysisk og psykisk. Dog bliver dette aspekt ofte glemt i forbindelse med indretning af erhvervslokaler, hvor det primære fokus ofte er på områder som sikkerhed, hygiejne og lignende. Dette er naturligvis også helt essentielle områder. Men i forhold til at skabe trivsel – og dermed også øget produktivitet – i en virksomhed er det herudover altafgørende at skabe erhvervslokaler med mest mulig eksponering for naturligt sollys.

Naturelementer gavner bundlinjen

De øvrige ønsker på undersøgelsens top fem er blandt andet et ønske om stille omgivelser. Og herudover ønskes også flere klare farver, inspireret af naturens palet. De europæiske ansatte foretrækker erhvervslokaler, der er designet i farver som for eksempel blå, grøn og gul. Ligeledes ønsker de ansatte, at naturen, i bogstaveligste forstand, flyttes ind i virksomhedens erhvervslokaler i form af indendørs planter. Det er påvist, at grønne planter i erhvervslokaler har en positiv effekt på de ansattes produktivitet. Det sidste punkt på undersøgelsens top fem er ønsket om havudsigt, hvilket 20 % af de adspurgte fremhæver som eftertragtet. Ifølge Sir Cary Cooper har det fordele for både virksomheder og medarbejdere at virksomhedens erhvervslokaler lever op til de fem ønsker, da naturelementerne skaber gladere og dermed mere effektive og kreative medarbejdere, der vil levere en bedre arbejdsindsats – hvilket influerer positivt på virksomhedens bundlinje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *