Kategorier
nyheder

Halvdelen af lejere foretrækker alternativ kontorløsning

Undersøgelse fra MatchOffice, Lokalebasens internationale afdeling, viser, at ca. 50 procent af lejere inden for kontorbranchen faktisk foretrækker at have kontor i et kontorfællesskab eller et kontorhotel. Det oplyser Lokalebasens magasin NINEtoFIVE. Disse resultater indikerer en ny udvikling inden for branchen.

Markant flere ønsker kontorfællesskaber og andre fleksible løsninger

For få år siden, i 2013, valgte kun 33 procent alternative kontorløsninger som for eksempel kontorfællesskaber. Men i rapporten fra MatchOffice fra 2015 tilkendegav hele 48,8 % af de adspurgte lejere, at de havde underskrevet kontrakt på enten et virtuelt kontor, et dagskontor, et åbent kontor eller en helt femte alternativ kontorløsning. Der er dermed tale om en markant udvikling på ganske kort tid. Hauke Haas, der er COO hos MatchOffice og har 20 års erfaring inden for kontorhotel-branchen, mener, at der er i det hele taget har været store ændringer i branchen i de seneste ti år.

“Helt overordnet har kontorbranchen været igennem en gennemgribende udvikling i det seneste årti. For 10 år siden vil jeg formode, at op imod 80 procent prioriterede et traditionelt lukket kontor” udtaler han til NINEtoFIVE og tilføjer, at kontorfællesskaber og kontorhoteller i dag bliver brugt på en anderledes måde end tidligere. I dag har helt nye typer kontorhoteller og kontorfællesskaber vundet indpas. Eksempelvis ses NOHO herhjemme i Danmark og Tribes i Holland. Det er begge kontorfællesskaber, der sælger mere end blot en kontorservice – de sælger oplevelser.

Nye arbejdsmåder i branchen

Ifølge Hauke Haas er den nye udvikling inden for branchen et udtryk for, at virksomheder i dag arbejder på nye måder.

“Jeg oplever, at virksomheder arbejder mere mobilt i dag og ikke nødvendigvis har brug for et fast kontor. Det kan ligeledes være, at en virksomhed har medarbejdere bosat langt væk fra deres hovedkontor og ikke nødvendigvis behøver at være fysisk til stede på kontoret” udtaler Hauke Haas.

Han tilføjer, at virksomhederne kan spare tid og ressourcer ved at leje sig ind i kontorfællesskaber udelukkende i en periode, der matcher lige netop deres behov. De kan ligeledes også nøjes med kun at leje et mødelokale for en enkelt time eller to, hvis det kun er dette, de har brug for.

Læs hele historien på Lokalebasen.dk.

En kommentar til “Halvdelen af lejere foretrækker alternativ kontorløsning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *